12
mrt

Ieder dak verdient een zonnepaneel!

Het is de laatste dagen ijzig koud, dat betekent vaak een heldere lucht, een mooie sterrenhemel en veel zonuren voor zonne-energie! Wie zonnepanelen op zijn dak heeft gelegd heeft de laatste dagen dan ook veel groene energie geproduceerd. D66+GroenLinks ziet hier nog veel extra kansen! Waarom leggen we de daken van Greenport, en logistieke bedrijven eigenlijk niet vol met zonnepanelen?

We willen bedrijven in onze gemeente stimuleren en ondersteunen om zonnepanelen te gebruiken door het gesprek aan te gaan en te adviseren op de mogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse financiële instrumenten die we hiervoor willen inzetten. Onze voorkeur ligt bij het gebruik van zonnepanelen op daken van bedrijven, omdat we willen voorkomen dat we zonneparken op kostbare landbouwgrond moeten plaatsen.

Ons uiteindelijke doel is om de komende 20 á 30 jaar volledig over te schakelen van fossiele naar duurzame energie. Om dat te behalen willen we ook het dak van de gemeente niet ontzien, ideaal om zonlicht te vangen! Daarnaast willen we huishoudens in Horst aan de Maas blijven stimuleren om zonnepanelen te gebruiken. Zo zullen we steeds wijzen op de voordelen van groene stroom. Let op. Een gemiddelde zonnepaneelinstallatie kost zo’n € 4.000, een investering die je in circa 8 jaar terug verdient. Zonnepanelen gaan waarschijnlijk zo’n 25 jaar mee. Daarna heb je gratis stroom. Kassa dus! Niet alleen goed voor je zelf maar ook voor de natuur.

Wij gaan er voor: in 2040 is Horst aan de Maas volledig energie neutraal!

Bekijk onze website en Facebook pagina voor meer van onze punten.

Eveline Baas
D66+GroenLinks Horst aan de Maas